Microsoft Surface Go memudahkan urusan anda.

Akhir-akhir ini pengeluar berjenama eletronik dan telefon pintar dilihat berlumba-lumba memperkenalkan model terbaru masing-masing. Perlumbaan dalam mengeluarkan telefon pintar dengan spesifikasi terbaru terutamanya melibatkan kemampuan kamera adalah dilihat menjadi fokus utama. Ini selari dengan “trending” terkini di media sosial dimana generasi kini lebih gemar mengambil gambar dan meletakkannya di dalam media sosial. Persaingan yang baik…

Kecanggihan Peranti terbaru Vivo X21

Ketika ini dapat dilihat syarikat pengeluar telefon pintar berlumba-lumba mengeluarkan model terbaru masing-masing dengan diserta teknologi terkini seperti paparan skrin penuh, peningkatan piksel kamera dengan teknologi AI, ketahanan bateri yang lebih lama serta pengecasan cepat dan lain-lain. Kalau nak dikejar setiap keluaran dan teknologi terkini memang tak terkejar. Paling terbaru keluaran Vivo iaitu model Vivo…

Akses tanpa had dengan UNLIMITED GILER cuma RM30 je!

Kali ini dunia digemparkan dengan pengumuman tidak masuk akal dari pihak Umobile, sebuah syarikat telekomunikasi terkemuka di Malaysia. Bukan hanya tidak masuk akal , malah saya juga pada mulanya tidak mempercayai khabar berita yang tersebar. Siapa nak bagi akses internet TANPA HAD dengan bayaran murah. Paling murah pun kalau kita jumpa di pasaran mesti ada…

Perkhidmatan UBER Turki ditamatkan!

Pada Dec 2017 , Februari 2018 dan April 2018 saya ke Turki. Sudah semestinya Turki adalah negara yang amat saya selesa dan minati untuk melancong. Masyarakatnya yang ramah dan pemandangan yang menakjubkan ada di Turki. Saya pernah ke lebih 8 buah bandar di Turki iaitu Istanbul, Bursa, Pamukkale, Konya, Ankara, Kusadasi, Kapadokya, Bolu, Safranbolu, Izmir…

New National Car : Apa khabar pengangkutan awam?

Pada 10 Jun 2018, Perdana Menteri Malaysia ke 7 Tun Dr Mahathir Mohammad telah ke Jepun bagi lawatan kerja. Sedia maklum Jepun merupakan antara rakan kongsi dan negara yang akrab dengan Malaysia terutama sewaktu kepimpinan Tun Dr Mahathir ketika beliau diangkat sebagai Perdana Menteri ke 4 pada sekitar tahun 1980 an. Salahsatu usaha Tun Dr…

G-Shock Murah : Di Mega Don Quijote , Shinsekai Osaka.

Tak sah kalau datang ke jepun tapi tak beli G-Shock. Kewajipan bagi peminat dan pengumpul jam paling tahan lasak di dunia iaitu G-shock keluaran Casio seandainya datang ke Jepun pasti akan borong sakan G-shock di sini. Manakan tidak harga G-shock di jepun boleh dikatakan sangat murah jika nak dibandingkan harga pasaran di G-Shock Factory Malaysia….

Akses ke Namba City dengan Nankai Rapid Express.

Negara matahari terbit, jepun merupakan negara yang paling abang musafir teruja untuk melawatinya. Kali pertama menjejakkan kaki ke osaka , jepun secara solo pada 2017 abang musafir merasakan jepun adalah negara yang tenang untuk dilawati. Masyarakatnya mesra dan suka membantu. Mungkin agak menjadi kesukaran dari segi komunikasi kerana kebanyakan rakyat jepun tidak begitu fasih berbahasa…

Samurai Pocket Wifi

Assalamualaikum. Kalau anda travel ke mana-mana destinasi mesti perkara pertama yang anda perlukan ialah wifi / data internet kan?. Nak dapat free public wifi bukannya mudah. Bagi yang jenis solo trip memang perlu wifi/pocket wifi. First solo trip abang musafir ke Negara Matahari Terbit, iaitu Osaka,Japan. Perkara pertama yang dok fikir wajib ada ialah pocket…